Musholms ørreder har et lavt klimaaftryk

Musholms havopdrættede ørred har et lavt klimaaftryk, når vi sammenligner med andre animalske proteinkilder.

Ørred fra havbrug udleder ca. 1,8 CO2eq per kilo kød**
Ko udleder 13,9 CO2eq per kilo kød*
Gris udleder 4,6 CO2eq per kilo kød*
Kylling udleder 3,2 CO2eq per kilo kød*

 

Musholms egen klimaberegning
Musholms opdrætsform i havbrug fylder kun en lille del af en opdrættet ørreds samlede klimaaftryk, mens foderet, på tværs af opdrætsformer, står for det primære klimaaftryk. Det er konklusion, når vi bruger beregningsmodellen fra Musholms ASC-certificering.

Opdræt af 1 kg ørred i Musholms ASC-certificerede havbrug viste i 2019 et CO2-aftryk på ca. 1,65kg CO2e for en rund, urenset havopdrættet ørred.

Heraf var ca. 1,53kg CO2e fra foderproduktionen og kun ca. 0,12kg CO2e fra selve opdrætsformen i havbrug.

*Kilde.: DCA Nationalt center for fødevarer og Jordbrug, Aarhus Universitet, 2016).

**Kilde.: ICES CM 2012/Q:03 Life cycle environment impacts of different fish farming alternatives in the Baltic Sea